Vleresuesi i Pasurive te Paluajtshme, Ervin Demirxhiu ne nje interviste te dhene per gazetaren Ida Ismalaj e televizionit News24 mbi efektin e COVID-19, mbi tregun e imobiliar.
Tregu imobilar megjithëse i lejuar të ushtrojë aktivitetin e tij gjatë gjithë kësaj kohe pandemie, masat kufizuese dhe pasiguria e klientëve e kanë futur atë në kolaps. Vlerësuesi i pasurive të paluajtshme Ervin Demirxhiu deklaron se marrëveshjet e arritura kanë qenë zero, madje ka patur dhe anullime kontratash të mëparshme.
Një tjetër problem sipas Demirxhiut është përjashtimi I tregut imobilar nga paketat financiare te qeverisë.

Oraret kufizuese penalizojnë këtë sektor I cili punën e tij e zhvillon në terren. Ndërsa për cmimet thotë Demirxhiut, do flasim vetëm kur të nisin kërkesat.

Apeli i këtij sektori ndaj qeverisë në këtë periudhë të vështirë që po kalojnë është lehtësimi I taksave, sigurimeve, tatim burimi, ose të shtyhen në një periudhë të mëvonshme.

@sipas news24 albania

#perlarealestate #vleresuespronash #vleresues #rivleresimpronash #rivleresim #prona #ekspertvleresues #agent #house #sell #buy #rent #apartament #qera #qira #forrent #shitet #office #propertyvilla #sellvilla #shitetvile #covid-19 #Albania #Tirana #news24 #tv #imobiliare #realestate